23 januari 2020

Wij voeren een succesvolle gezonde schoolkantine!

CSG Kluiverboom heeft afgelopen jaar in een mooie samenwerking met Werkman VMBO en Heyerdahl College de gezamenlijke kantine gezonder gemaakt. Dit hebben we gedaan aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS.

 
Visie achtere De Gezonde Schoolkantine
Jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.
 
Gouden schaal
Onze inspanningen zijn niet voor niks geweest, want we afgelopen jaar op de ‘De dag van de Gezonde Schoolkantine’ mochten we een gouden schaal van het Voedingscentrum in ontvangst nemen, lees hier meer!
 
De scholen streven naar bewustwording wat betreft een gezonde leefstijl waarbij de leerlingen voorkeur krijgen voor een gezondere snack. De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Hier vind je meer informatie over het project.
 
 
Hieronder vindt u ons beleidsplan Gezonde Schoolkantine.

Downloads

Beleidsplan gezonde schoolkantine 2019 2020 (1) pdf Download

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.