Ontdek CSG kluiverboom!

Hoe ziet de Kluiverboom er vanbinnen uit? Waar sleutelen we aan auto’s? Wie zijn de docenten? En wat leer je bij zorg en welzijn? Tijdens onze open dag ontmoet je onze leerlingen, wandel je door ons gebouw én voel je hoe het is om bij ons op school te zitten. Onze leerlingen en docenten kijken ernaar uit om jou en je ouders te ontmoeten, onze school te laten zien en jullie vragen te beantwoorden. Kom jij ook langs? Inschrijven voor de open dag is niet nodig!

Kom binnenkijken tijdens onze open dag!

Woensdag 1 februari

16:30 – 20:30 uur

 

CSG Kluiverboom
Kluiverboom 1
9732 KZ Groningen

Femke en Ninthe vertellen over onze school!

Jij verdient het!

 

Welke manier van leren past het beste bij jou? Op CSG Kluiverboom helpen we je te ontdekken waar je goed in bent, wat je nog lastig vindt en natuurlijk wat je leuk vindt om te doen. Samen met jou en je ouders kijken we wat voor jou het beste werkt, welke manier van leren bij je past en wat de volgende stap wordt. We sturen bij als dat nodig is en bieden de juiste ondersteuning. Zo leiden we je op tot de vakman of vakvrouw die in jou schuilt!

Hoe we dat doen? Op onze kleine en levendige school kennen leerlingen en docenten elkaar. Door middel van rust, stabiliteit en duidelijkheid zorgen we ervoor dat jij je zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Persoonlijke aandacht is bij ons vanzelfsprekend. We leggen de nadruk dan ook minder op cijfers en meer op jouw leerproces.

Waar nodig en mogelijk passen we het onderwijs op jou aan. Dit betekent dat je één of meerdere vakken op een hoger niveau kunt doen. Zo haal je jouw diploma op het voor jou hoogst haalbare niveau. Écht een diploma op maat dus!

Waarom CSG Kluiverboom?

Wist je dat…

 

… we in het kader van Sterk Techniekonderwijs (STO) extra aandacht besteden aan de voorbereiding op technische beroepen? Samen met vo scholen in Groningen creëren we bijvoorbeeld Techlabs met elk een specialisme. Tijdens onze lessen kun je met drones en VR-brillen virtueel op bezoek bij bedrijven waar je normaal gesproken niet zo gemakkelijk komt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op een scheepswerf of windmolen! Daarnaast organiseren we elk jaar een Techniekweek waarin we onder andere het event Tech to the Future bezoeken. Hier kun je vliegen met drones, lassen of metselen, maar ook een torenkraan besturen met VR-simulatie of de band van een echte trekker verwisselen.  Met als doel: jou enthousiast maken voor een toekomst in de techniek. Want in deze sector vind je gegarandeerd een baan!

 

Neem alvast een kijkje in onze school!

Aanmelden voor onze school

 

Je bent eruit: jij wilt naar CSG Kluiverboom! Dat vinden we natuurlijk ontzettend leuk, want ook wij kijken er elk jaar weer naar uit om onze nieuwe brugklassers te leren kennen. Je ouders kunnen jou tot 15 maart 2023 eenvoudig aanmelden via ons digitale aanmeldingsformulier. Na je aanmelding buigt de toelatingscommissie zich over jouw aanmelding. Het advies van de basisschool met onderbouwing van de plaatsingswijzer is leidend, maar we luisteren óók naar jouw motivatie en de wens van je ouders. In mei krijg je dan definitief bericht over het besluit van de toelatingscommissie.

 

Handige data op een rijtje

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.