Ontdek CSG Kluiverboom!

Hoe ziet de Kluiverboom er vanbinnen uit? Waar sleutelen we aan auto’s? Wie zijn de docenten? En wat leer je bij zorg en welzijn? Tijdens onze open dag ontmoet je onze leerlingen, wandel je door ons gebouw én voel je hoe het is om bij ons op school te zitten. Onze leerlingen en docenten kijken ernaar uit om jou en je ouders te ontmoeten, onze school te laten zien en jullie vragen te beantwoorden. Kom jij ook langs? Inschrijven voor de open dag is niet nodig.

Kom binnenkijken tijdens onze open dag!

Woensdag 31 januari 2024

16:30 – 20:30 uur

 

CSG Kluiverboom
Kluiverboom 1
9732 KZ Groningen

Kluiverboom in een minuutje!

Jij verdient het!

Voor het 4e jaar op rij zijn al onze -bb en -kb-leerlingen geslaagd. Daar zijn we onwijs trots op! Als je kiest voor onze school helpen we je te ontdekken waar jíj goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Zo leiden we je op tot de vakman of vakvrouw die in jou schuilt!

Hoe we dat doen? Samen met je mentor en ouders kijken we wat voor jou het beste werkt, welke manier van leren bij jou past en wat je nodig hebt om verder te komen. We sturen bij als dat nodig is en bieden de juiste ondersteuning. Samen leren, groeien en plezier hebben staat voorop. Waar nodig en mogelijk passen we het onderwijs op jou aan. Je kunt bijvoorbeeld één of meerdere vakken op een hoger niveau doen. Zo haal je jouw diploma op het voor jou hoogst haalbare niveau.

In een prettige en veilige omgeving bewandelen we het pad naar jouw vmbo-diploma. Spreekt een kleine, levendige vmbo-school je aan, dan is CSG Kluiverboom iets voor jou!

 

Waarom CSG Kluiverboom?

Wist je dat…

 

… we in het kader van Sterk Techniekonderwijs (STO) extra aandacht besteden aan de voorbereiding op technische beroepen? Samen met vo scholen in Groningen creëren we bijvoorbeeld Techlabs met elk een specialisme. Tijdens onze lessen kun je met drones en VR-brillen virtueel op bezoek bij bedrijven waar je normaal gesproken niet zo gemakkelijk komt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op een scheepswerf of windmolen! Daarnaast organiseren we elk jaar een Techniekweek waarin we onder andere het event Tech to the Future bezoeken. Hier kun je vliegen met drones, lassen of metselen, maar ook een torenkraan besturen met VR-simulatie of de band van een echte trekker verwisselen.  Met als doel: jou enthousiast maken voor een toekomst in de techniek. Want in deze sector vind je gegarandeerd een baan!

 

In deze werkplaats leer jij alles over auto’s!

Aanmelden voor onze school

 

Je bent eruit: jij wilt naar CSG Kluiverboom! Dat vinden we natuurlijk ontzettend leuk, want ook wij kijken er elk jaar weer naar uit om onze nieuwe brugklassers te leren kennen. Je ouders kunnen jou van 25 tot en met 31 maart 2024 aanmelden via ons digitale aanmeldportaal. Na je aanmelding buigt de toelatingscommissie zich over jouw aanmelding. Het advies van de basisschool met onderbouwing van de plaatsingswijzer is leidend, maar we luisteren óók naar jouw motivatie en de wens van je ouders. In mei krijg je dan definitief bericht over het besluit van de toelatingscommissie.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.